Vážení zákazníci, dovoľte, aby sme Vás informovali o vianočnej a novoročnej prevádzke e-shopu. Viac informácií nájdete TU >>>
Domáci kompostér na kompostovanie metódou Bokashi, objem 14 l, výpustný kohútik, stierka.
Nový rad domácich kompostérov Bokashi s názvom Maze Vás milo prekvapí. Unikátny dizajn kompostéra a praktický kohútik zaistí kompostovanie kuchynského odpadu priamo u Vás doma.
Kompostér Bokashi Maze s objemom 14 litrov je vybavený vekom s tromi klipsami a silikónovým krúžkom. Vďaka tomu veko perfektne sedí na nádobe kompostéra, a zabráni tak akémukoľvek úniku pachov z kompostéra.
Súčasťou balenia je aj praktická stierka, ktorá sa dá zavesiť na telo kompostéra a s ktorou môžete podľa potreby udusiť kompost a vytlačiť tak prebytočný vzduch.
Balenie kompostéra Bokashi Maze obsahuje:
Bokashi je moderná metóda, vďaka ktorej môžeme spracovávať organické zvyšky. Na rozdiel od bežného kompostovania, metóda Bokashi funguje na princípe anaeróbnej fermentácie, kedy sa do bioodpadu pridáva špeciálna zmes, ktorá napomáha rozkladu.
Pre Bokashi metódu je potrebná kompostovacia zmes a Bokashi nádoba, označovaná aj ako Bokashi kompostér. Kompostovacia zmes na urýchlenie kompostu nie je súčasťou balenia, je preto nutné objednať urýchľovač zvlášť.
Touto metódou je tak možné spracovať potravinový odpad vrátane mäsa, rýb, mliečnych výrobkov a vareného jedla a premeniť ho na kompost bohatý na živiny. Tento anaeróbny proces rozkladu zamedzuje vzniku nežiaduceho pachu a neláka mušky.
1. Zvyšky potravín vložte do kompostovacej nádoby Bokashi. Veľké časti nakrájajte na menšie kúsky.
2. Pri každom plnení zasypte ľahkou vrstvou kompostovacej zmesi.
3. Nádobu po každom plnení vždy dôkladne uzavrite.
4. Postupne plňte kompostovaciu nádobu zvyškami potravín, kým sa nádoba nenaplní. Vždy zasypte kompostovacou zmesou v prášku a dôkladne uzavrite.
5. Pravidelne odčerpávajte fermentačnú tekutinu z kompostéra (raz za 3 - 5 dní). Tekutinu môžete použiť ako hnojivo na zalievanie kvetov.
6. Po naplnení kompostéra nechajte dôkladne uzavretú nádobu 14 dní fermentovať. Nezabúdate pravidelne odčerpávať tekutinu pomocou kohútika.
7. Takto vytvorený materiál nasypte do vytvorenej jamky v pôde a zasypte zeminou, prípadne pridajte do záhradného kompostu. Materiál sa potom odporúča nechať 4 týždne stáť.
Ovocie a zelenina, zvyšky varených jedál, chlieb, kávová usadenina, čajové vrecká, zvädnuté kvety, vreckovky, obrúsky.
Ocot, džús, mlieko, olej, voda, väčšie kosti, popol, zvieracie exkrementy, papier.
Materiál | plast |
---|---|
Objem (l) | 14 |
Šírka (mm) | 300 |
Hĺbka (mm) | 310 |
Výška (mm) | 290 |
Hmotnosť (kg) | 2 |
Materiál | plast |
---|---|
Objem (l) | 14 |
Šírka (mm) | 300 |
Hĺbka (mm) | 310 |
Výška (mm) | 290 |
Hmotnosť (kg) | 2 |
Nakupovanie