Unikátny nôž santoku z damaškovej ocele s čepeľou 18,5 cm je určený na profesionálne aj amatérske použitie. Rukoväť je z pakka dreva, ktoré je vysoko odolné voči mechanickému opotrebovaniu aj vlhkosti.
Damašková oceľ je jednotkou v použití pri výrobe kvalitných nožov. Vzniká z 2 ocelí rôzneho zloženia, ktoré sú zahrievaním spojené do jedného celku tak, že vznikne jedinečná štruktúra čepele s vynikajúcimi vlastnosťami. Damašková oceľ je tvrdá, odolná voči opotrebovaniu, húževnatá, vysoko stabilná a má dlhú životnosť. Krájanie je presné a dokonalé, či už sa pustíte do spracovania, porciovania mäsa, krájania ovocia, zeleniny či pečiva. Vďaka množstvu výbrusov na čepeli na ňom nezostávajú nakrájané suroviny, čo oceníte pri krájaní syrov, údenín, zeleniny i byliniek.
Tento kuchynský nôž z damaškovej ocele je určený nielen na profesionálne využitie, ale aj pre amatérskych kuchárov, domácich gurmánov a labužníkov. Má celkovú dĺžku 31,5 cm a ostrie 17,5 cm. Jeho čepeľ je vyrobená z kvalitnej 67-vrstvovej damaškovej ocele (tvrdosť 60 HRC – podľa Rockwella). Vďaka šírke čepele ho možno použiť aj na drvenie strúčikov cesnaku alebo prenesenie nakrájaných surovín rovno na panvicu alebo do hrnca.
Rukoväť santoku noža je vyrobená z pakka dreva (pakkawood) – tlakovo spracovaného kompozitu dreva a živice, ktorý je stabilný, tepelne a vlhkostne odolný aj voči mechanickému opotrebovaniu.
Nôž stačí po použití umyť v teplej vode so saponátom, opláchnuť a osušiť. Pozor, nôž je ostrý, nie je hračka, používajte iba na krájanie potravín. V prípade nutnosti nabrúsenia ostria použite kuchynskú brúsku, ocieľku.
Materiál | oceľ |
---|---|
Dĺžka (mm) | 315 |
Hmotnosť (g) | 197 |
Materiál rukoväte | pakka drevo |
Určenie | mäso, ryby |
Vhodné do umývačky | nie |
Materiál | oceľ |
---|---|
Dĺžka (mm) | 315 |
Hmotnosť (g) | 197 |
Materiál rukoväte | pakka drevo |
Určenie | mäso, ryby |
Vhodné do umývačky | nie |
Nakupovanie